IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ИД Надежда АД продаде 23% от Софарма имоти АДСИЦ на блоков сегмент

Акциите на дружеството се търгуват от 15 август на БФБ – София, като все още няма сключена сделка

15:51 | 11.09.06 г.
Автор - снимка
Създател
ИД Надежда АД продаде 23% от Софарма имоти АДСИЦ на блоков сегмент
В 2 блокови сделки днес ИД Надежда АД прехвърли общо 150 000 акции от капитала на Софарма имоти АДСИЦ-София, представляващи 23,077% от капитала на дружеството, стана ясно от съобщение на БФБ – София.

Купувач на 90 000 акции на цена 1,01 лв. за брой е Борис Анчев Борисов, изпълнителен директор на дружеството със специална инвестиционна цел. Той е и член на управителните тела на Телсо АД, Телекомплект АД и София АД, които държат над 70% от Софарма АД.

Останалите 60 000 акции са придобити от Венцислав Симеонов Стоев на цена от 1,06 лв. за брой. Той е член на надзорните съвети на Телекомпрект АД и Арома АД, както и на Управителния съвет на Унифарм АД - бившият собственик на Софарма АД.

Упълномощен инвестиционен посредник и по двете прехвърляния е бил ИП Първа Финансова Брокерска Къща ООД.

След днешните сделки ИД Надежда АД не притежава дял от Софарма имоти АДСИЦ, Телекомплект АД-София и София АД-София са с по 21,15%, а Телсо АД-София има 20,77 на сто.

Акциите на дружеството се търгуват от 15 август на БФБ – София, като все още няма сключена сделка. По позицията има само оферти „купува“, най-високата от които на цена от 1,30 лв. за брой.

Свързани компании:

Софарма имоти АДСИЦ(SFI)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:05 | 09.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още