IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Англичани, италианци и германци купуват къщи край Плевен

Трайна е тенденцията за купуване на земеделска земя и къщи от чужденци и българи, работещи в чужбина

09:12 | 11.09.06 г.
Автор - снимка
Създател
Англичани, италианци и германци купуват къщи край Плевен

Англичани, италианци, германци и канадци си купиха имоти край Плевен през това лято. Все по-засилен е интересът на чужденците и на заможните българи към къщи и дворни места в селища до 20 километра от областния център, в сърцето на Дунавската равнина. Това съобщават от посредническите агенции в областния град, предаде Dnes.bg.

Семейство от Великобритания е купило масивна къща срещу 19 хиляди евро в село Къртожабене, на 12 километра от Плевен. В село Брестовец италиански бизнесмен е направил инвестиция за 70 хиляди евро в парцел от 7 декара.

Германски семейства са харесали дворни места в село Горталово, което се намира в природна забележителност край река Чернелка. В същото село има продадени още 18 имота. Празните места без ток и вода вървят на по-ниски цени - по около 6-10 хиляди лева, твърдят брокери.

Трайна е тенденцията за купуване на земеделска земя и къщи от чужденци и българи, работещи в чужбина. В село Къртожабене за по-малко от година са продадени 20 имота. Неотдавна терен от по-малко от декар е купен за 9 хиляди евро. Продажбите на двуетажен дом с двор и един-два декара в село Брестовец, на 6 км от Плевен, се реализират на цена 20 хиляди лева, а празните дворни места - 8-10 хиляди лева.

В село Пелишат, на 17 км от Плевен, 8 желаещи да купят имот са се записали в кметството и чакат ред. Цените вървят по 5-6 хиляди лева за дворно място. Вилите се продават много по-скъпо. Българин, живеещ от години в Канада, се е купил къща в селото. В по-отдалечените от Плевен селища цените на къщите са по-ниски, твърдят брокери. В с. Къшин 5 хиляди лева струва дворно място в регулация. Цената на къщите се движи около 5-10 хиляди лева.

Подобни са цените и на имотите в Тодорово, Биволаре и Божурица, уточняват от посредническите агенции в областния град. Повечето от новите обитатели работят, търгуват и ползват различните услуги в Плевен, като си почиват пълноценно в околностите му, обясняват брокерите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:39 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още