IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЦКБ Риъл Истейт Фонд ще купува земя и ще строи във Варна и София

В София дружеството планира покупката на регулиран парцел в южните райони с площ от 700 кв. м на цена от 164 хил. лв.

12:09 | 01.09.06 г.
ЦКБ Риъл Истейт Фонд ще купува земя и ще строи във Варна и София
Едно от най-новите акционерни дружества със специлна инвестиционна цел - „ЦКБ Риъл Истейт Фонд” АДСИЦ, ще развива своята дейност предимно на територията на Варна и София, става ясно от публикувания на сайта на борсата проспект на дружеството.

Основната дейност на фонда ще е проектиране, строителство и обзавеждане на сгради, посредничество и сделки с недвижими имоти. ЦКБ Риъл Истейт Фонд ще закупува земя и ще я застроява както за своя, така и за чужда сметка.

Дружеството възнамерява да закупи регулиран парцел в гр. Варна, в близост до Морската градина с площ от 800 кв. м. Цената на придобиване на парцела е 203 хил. лв., или по 130 евро/кв.м., а на самото място ще бъде изградена жилищна сграда с РЗП 2000 кв. м.

В София ЦКБ Риъл Истейт Фонд планира покупката на регулиран парцел в южните райони с площ от 700 кв. м на цена от 164 хил. лв., или по 120 евро/кв.м. Върху закупения терен ще бъде изградена жилищна сграда с РЗП 1500 кв. м.

Строителството и на двете сгради се предвижда да приключи за 15 месеца, като планираната цена за изграждане до етап „шпакловка и замазка” е в размер на 300 евро за кв. м. Очакваната продажна цена на кв. м жилищна площ в построената сграда е 900 евро.

От ръководството очакват всички апартаменти да бъдат продадени до 6 месеца след завършването им или до края на 2007 г.

"ЦКБ Риъл Истейт Фонд" АДСИЦ ще финансира дейността си в следващите 24 месеца чрез увеличаване на капитала от 500 хил. лв. на 650 хил. лв. и чрез дългово финансиране в размер на 2,150 млн. лв.

В понеделник (4 септември) на Българска фондова борса ще се проведе смесен закрит аукцион за продажбата на 150 хил. права от първоначалното увеличение на капитала на фонда. Присвоеният борсов код на правата е R1CCBRE, а срещу всяко придобито право може да се запише по една от новите акции на фонда по номинална и емисионна цена от един лев.

ЦКБ Груп Асетс Мениджмънт ЕАД, което е 100% собственост на Химимпорт, притежава 70% от дружеството, докато ЗАД Армеец е с 30% дял.

Свързани компании:

ЦКБ Риъл Истейт Фонд АДСИЦ(CCBR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:24 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още