IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мол за 60 млн. евро ще се изгражда в пловдивския райoн Тракия

Инвеститор е фирма Регнис ЕООД, която притежава най-луксозния търговски обект в града - Екселсиор

09:28 | 31.08.06 г.
Мол за 60 млн. евро ще се изгражда в пловдивския райoн Тракия
Проект за невиждан по мащабите си комплекс - Мол Пловдив, внесе в община Пловдив във вторник фирма Регнис ЕООД. Предприемачите от компанията инж. Димитър Бекриев и Марио Апостолов станаха известни преди две години с инвестицията си в порутеното кино Христо Ботев на Главната улица в града, на мястото на което построиха най-луксозния търговски комплекс - Екселсиор.

Предприемачите са готови да инвестират в начинанието си 60 млн. евро. За целта фирмата участва в конкурс за закупуването на терен от 32 дка, който се намира между новооткрия в началото на август Акваленд и кметството на жилищен район Тракия. Началната цена на парцела е 3 млн. лева.

Проектът предвижда комплексът да се състои от седем модула. Разгърнатата застроена площ ще бъде 126 238 квадратни метра. В модулите ще бъдат разположени магазини, ще има 30 заведения, атракциони и дори детска градина, която инвеститорите ще предоставят за безвъзмездно ползване от общината в продължение на 5 години. Най-оригиналната част от проекта предвижда върху покрива на търговския център да бъдат изградени парк и басейн.

В три от модулите на комплекса, които ще бъдат на 14, 15 и 20 етажа, ще има 350 апартамента, а в 16-етажното тяло ще бъде разположен бизнес център, в който проектът предвижда да има 44 офиса. Най-високата сграда ще бъде хотел с 440 легла. Под земята ще бъдат изградени 1 000 гаража, отделно ще има и открит паркинг с 200 места. До комплекса ще има голям парк от 9 дка, в който предприемачите смятат да изградят и мини голф игрище.

Предварителните изчисления показват, че в строителството на огромния комплекс ще бъдат ангажирани най-малко 1 000 души, а след завършването му тук ще бъдат разкрити 3 500 работни места. Центърът трябва да бъде изцяло построен за пет години. Но предприемачите смятат, че е възможно той да влезе в експлоатация за 3 и половина години, като за целта те ще търсят и задгранични инвеститори.

В началото на юли местният строителен предприемач Димитър Язов представи проект за строителството на първия в Пловдив мол с предвидена инвестиция на стойност 35 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:12 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още