IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Два фонда на Райфайзен купиха акции от Фонд за земеделска земя Мел инвест

Фонд за земеделска земя Мел инвест възнамерява да закупува земеделска земя в областите Варна, Бургас, Сливен, Ямбол, Плевен, Видин и Силистра

17:45 | 24.08.06 г.
Два фонда на Райфайзен купиха акции от Фонд за земеделска земя Мел инвест
В следствие на увеличение на капиата ДФ Райфайзен (България) Фонд Акции и ДФ Райфайзен (България) Балансиран Фонд са закупили съответно 228 500 и 243 708 акции, представляващи 9,28 и 9,89 на сто от капитала на Фонд за земеделска земя Мел инвест АДСИЦ, става ясно от съобщение на Българска фондова борса.

Саво Баховски е придобил 141 950 броя, или 5.763% от капитала на фонда. Само преди седмица Комисията за финансов надзор вписа увеличението на капитала на дружеството, като емисията е в размер на 2 463 250 броя обикновени, поименни, безналични, свободно прехвърляеми акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев всяка.

Средствата от първото увеличение на капитала на Фонд за земеделска земя МелИнвест АДСИЦ ще бъдат използвани изцяло за закупуване на земя и окрупняване на придобитите имоти.

Дружеството възнамерява да закупува земеделска земя в областите Варна, Бургас, Сливен, Ямбол, Плевен, Видин и Силистра, като общата планираната инвестиция за 2006 г е в размер на 7,5 млн. лв., а за 2007 г. фондът ще вложи нови 13,15 млн. лв.


Свързани компании:

Агроенерджи Инвест АДСИЦ(AGI)

ДФ Райфайзен (България) Фонд Акции(RTT2)

ДФ Райфайзен (България) Балансиран Фонд(RTT1)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:51 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още