IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Елана Фонд за Земеделска Земя АДСИЦ притежава 130 хил. дка земеделска земя

Само за последните два месеца фондът е закупил нови 44 хил. дка

16:16 | 21.08.06 г.
Елана Фонд за Земеделска Земя АДСИЦ притежава 130 хил. дка земеделска земя
Към днешна дата Елана Фонд за Земеделска Земя АДСИЦ притежава 130 хил. дка земеделска земя, съобщи за Investor.bg Веселин Петров, член на СД на Елана Холдинг.

Само за последните два месеца фондът е закупил нови 44 хил. дка, показва справка на Investor.bg. Средната цена с включените такси и комисиони е 178 лв. на декар.

Към момента вече разполагаме с 40 регионални представители, което ни позволява да купуваме по над 20 хил. дка месечно”, коментира Веселин Петров.

Дружеството вече е в кампания 2006/2007 на отдаване под аренда на закупената земя. Част от земята е с вече вписани договори за аренда, а за други имоти в момента се подписват договорите за аренда.

Елана Фонд за Земеделска Земя не планира последващо увеличение на капитала, докато не бъде инвестиран целият набран капитал от настоящото увеличение на капитала. Планираният срок за влагането му е около март 2007 г.

Едва тогава ще вземем решение дали ще има четвърто увеличение на капитала, като се прецени и потенциалът на пазара на земя”, допълни Петров.

Съветът на директорите на Елана Фонд за Земеделска Земя АДСИЦ може да вземе решение за увеличение на капитала на дружеството до 120 млн. лв.

Само преди седмица Комисията за финансов надзор вписа увеличението на капитала на фонда от 19,93 млн. лв. до 59,72 млн. лв. Днес сделки по позицията не бяха сключени, като офертите купува/продава са на нива от 1,27/1,28 лв. за брой.

Свързани компании:

ЕЛАРГ Фонд за Земеделска Земя АДСИЦ - ликвидирано(4EC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:03 | 21.08.06 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още