IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ФеърПлей Пропъртис набра 4 млн. евро чрез корпоративни облигации

Целта на облигационната емисия e финансиране на строителството на четиризвездния хотел „Иван Рилски” край Банско

08:46 | 15.08.06 г.
ФеърПлей Пропъртис набра 4 млн. евро чрез корпоративни облигации
ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ набра 4 млн. евро чрез облигационен заем, съобщиха от дружеството. Заемът е за срок от 5 години при годишен купон 6-месечен EURIBOR с надбавка от 4,00%, но не по-малко от 6,75%, платим на всеки 6 месеца.

Главницата ще бъде погасена еднократно на падежа. Първоначално емисията се пласира частно, като след това ще бъде заявена за регистрация в Комисията за финансов надзор с цел вторична търговия на Българска фондова борса – София.

Целта на облигационната емисия е да се финансира строителството на четиризвездния хотел „Иван Рилски” в едноименното ваканционно селище, край Банско.

Общият размер на инвестицията е 14 млн. лева. Хотелът, който е с обща застроена площ 13 237 кв. метра, ще бъде завършен на 30 март 2007 г. След изграждането му хотелът, който е собственост на „ФеърПлей Пропъртис”, ще бъде отдаден под наем на специализирана в управлението на хотели фирма. Освен луксозният хотел в комплекса “Св. Иван Рилски, Хотел, SPA & Апартаменти” има още четири ваканционни блока с общо 162 апартамента, предназначени за продажба.

От 17 август (четвъртък) ще стартира търговията с правата от увеличението на капитала на дружеството.

ФеърПлей Пропъртис планира да увеличи капитала си двойно до 50,7 млн. лв., чрез издаването на 25,35 млн. акции с номинална и емисионна стойност от 1 лев. Вчера по позицията се изтъргуваха 4187 лота на цени между 1,45 и 1,63 лв. за брой.

Свързани компании:

ФеърПлей Пропъртиc АДСИЦ(FPP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:51 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още