IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започва строителството на първия мол във Варна

Инвестицията в проекта е 30 млн. евро; под наем ще се отдават само търговски площи, заявеният интерес е за над 150% от наличните помещения

13:37 | 14.08.06 г.
Очаква се обектът да бъде завършен до края на 2007 г. Илюстрация: Интерсервиз Узунови
Очаква се обектът да бъде завършен до края на 2007 г. Илюстрация: Интерсервиз Узунови

Инвеститорът на първия търговски център от типа „мол“ в морската столица – Интерсервиз Узунови, е получил разрешително за строеж и има готовност да започне строителните работи през следващата седмица, стана ясно на пресконференция днес.

Управителят на фирмата Красимир Узунов уточни, че в изграждането на варненския мол ще бъдат инвестирани 30 млн. евро, които са осигурени изцяло от Райфайзенбанк.

Според Узунов в момента има заявен интерес за наемане на помещения в пететажния търговско-развлекателен център за над 150% от наличните помещения. Чистата търговска площ за отдаване ще е 25 хил. кв. м, при общо 65 хиляди, като за разлика от Mall of Sofia, не се предвижда част за отдаване на офис площи.

Управителят не изключва на определен етап да продаде мола, но „с времето предизвикателството и цената стават все по-големи, а и от банката ме съветват да не продавам“.

С избора на наематели ще оперира Фортън Интернешънъл, поделението на Адрес груп за бизнес имоти. Фортън е представител за България на консултантската фирма "Кушман и Уейкфийлд". Самият проект за търговския комплекс е изработен от британската компания "Чапман Тейлър" - един от европейските лидери при конструирането на подобен род комплекси.

Теренът на бъдещия център е разположен на главния път между София и Варна, на ъгъла на булевардите "Вл. Варненчик" и „Хр. Смирненски“, както и до бъдещия магазин на "Кауфланд". Проектът предвижда подземен паркинг с 560 места и още 200 външни, супермаркет на 2 000 кв. метра, кино с шест зали, заведения за хранене, фитнес, боулинг, кафенета. Очаква се обектът да бъде завършен до края на 2007 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:17 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още