IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Equest инвестира 31,4 млн. евро в логистичен център в Букурещ

Компанията очаква годишна възвръщаемост на инвестицията от 11 на сто

16:31 | 10.08.06 г.
Equest инвестира 31,4 млн. евро в логистичен център в Букурещ

Компанията за инвестиции в търговски и индустриални имоти в Югоизточна Европа Equest Balkan Properties купи 10 хектара земя в Западния логистичен център на румънската столица Букурещ Bucharest West, стана ясно от публикувано съобщение на компанията на London Stock Exchange (LSE). 

Първоначалната инвестиция на Equest ще бъде в размер на 5,4 млн. евро, а след това компанията ще вложи 26 млн. евро за изграждането на 65 хил.кв.м модерни логистични и складови площи. Компанията очаква годишна възвръщаемост на инвестицията от 11 на сто.

Bucharest West е един от най-големите логистични центрове в Румъния, намиращ се на 10 километра от централната част на Букурещ и в непосредствена близост до международното летище Black Sea and Otopeni.

Bucharest West се изгражда от Portland Trust – един от най-опитните строителни компании в Централна Европа. Portland Trust ще остане мажоритарния собственик на логистичния център и след неговото пълно изграждане.

През март Equest купи столичния търговски център от смесен тип City Center Sofia за 94 млн. евро и търговски център от типа mall в румънския град Яш за 34,5 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:11 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още