IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Изкуството да бъдеш дизайнер на емоции

Жерар Февр предлага идеалната възможност за закупуване на изцяло и луксозно обзаведен дом с атмосфера срещу 3 млн. евро

18:13 | 25.07.06 г.
Автор - снимка
Създател
Част от интериора в последния проект на Февр. Снимки: gerardfaivre.com
Част от интериора в последния проект на Февр. Снимки: gerardfaivre.com

От десет години Жерар Февр купува, реставрира, ремонтира и обзавежда по свой вкус недвижими имоти, които след това препродава. При това имотът е напълно готов да посрещне новия си обитател, разполага с всичко необходимо за уютен живот без излишно лутане по мебелни и други магазини - от канапе, телевизор и лампион в хола до хавлия, гребен и четка за зъби в банята.

Аз не съм нито архитект, нито дизайнер, нито агент на недвижими имоти, а по-скоро съчетавам всичко това в едно“, казва Жерар Февр, цитиран от френското издание Diaporama. Той се определя още като „дизайнер на емоции“.

Специализиран в имотите тип „готов за обитаване дом“, Февр смята, че вдъхва „съвременен живот в пропити с история къщи и апартаменти“. Имотите се предават на новия им собственик с ключове към луксозен и напълно завършен интериор и единственото, което купувачът трябва да направи, е да внесе вътре личните си вещи.

Превърнах се в творец на едно съвременно изкуство и начин на живот, като изграждам отделна вселена във всеки един от моите проекти. Вселена, която изкушава самия мен“, обяснява Жерар Февр. По думите му всяка една обзаведена от него къща би могла да бъде негов дом и понякога с неудоволствие се разделя с „творенията“ си.

Идеята за подобен бизнес идва на Февр преди десетина години, когато заедно със съпругата си решава да купи малка планинска къща. „Ремонтирах я и я обзаведох по свой вкус, като интериорът отразяваше предпочитанията ми към съвременното изкуство“, казва предприемчивият французин. Едва завършен, имотът привлякъл интереса на младо семейство, което пожелало да купи къщата, предлагайки сума, на която Февр не могъл да откаже.

След по-малко от шест години той вече е препродал по този начин 18 луксозни имота с обща площ от над 1000 кв. м.

След това се преориентира към апартаменти в Париж, където успява да получи и много по-голяма възвръщаемост. Сред последните му инвестиции е апартамент в сърцето на френската столица, който е бил построен през 1937 г. за основоположника на модерната козметика Хелена Рубинщайн. Площта на имота, разположен на брега на Сена, е 167 кв. м.  

Влюбих се в този апартамент“, споделя Фебр, който, в чест на създателката на световноизвестната козметична империя, обзавежда имота в стилистиката на 40-те години на миналия век, като в същото време я съчетава с най-модерни технологии. Новият интериор е готов за рекордно кратко време.

Апартаментът е намерил купувача си на 7 април 2006 г. Изцяло обновен и обзаведен, той е предаден на новия си собственик в края на юни.

В повечето случаи се прибягва до смяна на почти всички основни елементи във вътрешността на апартамента. Според Февр всеки може да избере два фотьойла и да ги съчетае със завесите. Истинското изкуство е да направиш така, че дори височината на окачения таван да е в синхрон с декорациите по него, с корнизите, големината на прозорците, през които да влиза точно определено количество светлина, с витражите, осветителните тела, цвета на дамаските и стила на холната масичка.

Всичко се изпипва до най-малкия детайл. Което според Жерар Февр оправдава средната цена на имотите от 3 млн. евро.

Склонни да плащат за перфекционистичните търсения на французина са главно чужденци (95% от клиентите досега), а тенденцията е цените все повече да нарастват, тъй като се увеличава и началната стойност на имота. „Дизайнерът на емоции“ се ориентира все повече към скъпи и луксозни и преди неговата намеса къщи и апартаменти, които носят характерен дух и атмосфера.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:16 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още