IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„ФеърПлей Пропъртис” увеличава капитала си до 50,7 млн. лв.

До края на 2006 г. или началото на 2007 г. общият размер на инвестициите само в Санта Марина и Иван Рилски може да надхвърли 20 млн. евро

16:06 | 20.07.06 г.
Средствата от поредното увеличение ще се използват за продължаване на инвестициите в Санта Марина край Созопол (на снимките) и Иван Рилски до Банско, както и за нови проекти. Снимки: ФеърПлей Пропъртис
Средствата от поредното увеличение ще се използват за продължаване на инвестициите в Санта Марина край Созопол (на снимките) и Иван Рилски до Банско, както и за нови проекти. Снимки: ФеърПлей Пропъртис

Съветът на директорите на „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ реши на 20 юли да увеличи капитала си до 50,70 млн. лв., съобщиха от дружеството. Ден преди това компанията успешно увеличи капитала си до 25,350 млн. лв.

За предстоящото трето за годината увеличение ще се издадат нови 25,35 млн. акции с номинална и емисионна стойност от 1 лев. Новата емисия ще бъде успешна, ако бъдат записани най-малко 10 млн. акции. Броят на издадените права ще е 25,350 млн., като срещу всяко право ще може да се запише по една нова акция.

Увеличението ще се извърши отново посредством инвестиционния посредник „Сомони 2001 ООД” и банката-депозитар на дружеството ОББ.

Според Маню Моравенов, изпълнителен директор на „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ, парите от поредното увеличение ще се използват както за продължаване на инвестициите в курортните комплекси Санта Марина край Созопол и Иван Рилски до Банско, така и за нови проекти.

До края на 2006 г. или началото на 2007 г. общият размер на инвестициите само в Санта Марина и Иван Рилски може да надхвърли 20 млн. евро, добави Моравенов. За по-ефективно използване на свободните парични средства ръководството не изключва възможността в периода 2006-2007 година да бъдат договорени и нови инвестиционни проекти.

Днес сделки с книжата на дружеството на пода на борсата не се сключиха, а офертите купува/продава останаха на нива от 1,27/1,47 лв. за брой.

Свързани компании:

ФеърПлей Пропъртиc АДСИЦ(FPP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:26 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още