IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ООН ще ни помага за обновяване на жилищните сгради

Обновяването е по съвместен проект на МРРБ и ПРООН - "Предварителна подкрепа за демонстрационно обновяване на многофамилни жилищни сгради”

10:58 | 20.07.06 г.
Автор - снимка
Създател
ООН ще ни помага за обновяване на жилищните сгради

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Калин Рогачев и постоянният представител на Програмата за развитие на ООН (ПРООН) за България Нийл Буне ще представят на 21 юли 2006 година съвместния проект “Предварителна подкрепа за демонстрационно обновяване на многофамилни жилищни сгради”. Това съобщиха от Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

С него през 2007 година започва изпълнението на Националната програма за обновяване на жилищни сгради в България. На срещата ще бъде представено и рамково предложение към 34 общини – потенциални участници в проекта, уточняват от министерството.

Проектът цели създаването на един добре работещ модел за изпълнение на програмата. С него ще се демонстрира на практика обновяването на жилищни сгради и прилежащите им междублокови пространства в една пилотна община с общински център с население над 30 000 жители.

Приетата от Министерски съвет през 2005 година Национална програма за обновяване на жилищни сгради има за цел да прекрати процесите на влошаване на състоянието на съществуващия жилищен фонд.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още