IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Св.Св. Константин и Елена Холдинг ще строи жилищни комплекси "затворен тип"

Към момента дружеството експлоатира седем хотела с различна категория

10:19 | 20.07.06 г.
Св.Св. Константин и Елена Холдинг ще строи жилищни комплекси "затворен тип"

Свети Свети Константин и Елена холдинг” АД планира да увеличи инвестициите си в строителството чрез използване на свободните терени на втора и трета линия в курорта за изграждане на модерни и луксозно изпълнени жилищни комплекси "затворен тип", става ясно от актуализирания регистрационен документ, постъпил на сайта на Българска фондова борса.

Акцентът на новите хотелски комплекси ще бъде спа туризма, природните дадености на района и наличието на минерални извори. От ръководството на дружеството планират и запазване на природната уникалност на курортния комплекс, а предстои и изготвянето на нов регулационен план.

Само за последните осем месеца Свети Свети Константин и Елена холдинг сключи два облигационни заема за по 5 млн. евро. Набраните средства ще бъдат използвани в дейността на дружеството за развитие на дейност по строителство и продажба на жилища, развитие на туристическа дейност и придобиване на активи, свързани с пряката дейност на дружеството.

Към момента дружеството експлоатира седем хотела с различна категория и има намерение да увеличи техния брой през следващата година. Строителството ще се извършва поетапно като започва през 2005 година и завършва през 2010 година. Основната заетост на хотела се реализира от немския туроператор ТУИ, с който е сключен дългогодишен договор за продажба на пакет туристически услуги.

До момента се изтъргуваха 47 броя от книжата на дружеството на цена от 29,00 лв. за брой, или с 0,10% по-евтино от предходната сесия.

Курортен комплекс “Свети Свети Константин и Елена” отстои на 10 км северно от гр. Варна, по пътя Варна – Златни пясъци. В комплекса има топъл минерален извор, което дава възможност за развитие на балнеолечението целогодишно. Бреговата ивица, с която курортният комплекс непосредствено граничи, е с площ от около 14 734 кв.м и средна ширина 36 кв.м.

Свързани компании:

Св. Св. Константин и Елена Холдинг АД(SKEH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още