IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

КФН вписа в публичния регистър емисия облигации на Айбилд АД за 2 млн. евро

Облигациите бяха пласирани в края на месец март тази година

16:55 | 19.07.06 г.
Автор - снимка
Създател
КФН вписа в публичния регистър емисия облигации на Айбилд АД за 2 млн. евро
Комисията за финансов надзор (КФН) потвърди проспект за вторично публично предлагане на емисия корпоративни облигации на Айбилд АД в размер на 2 млн. евро. Дружеството бе вписано като емитент в публичния регистър на КФН.

Облигациите бяха пласирани в края на месец март тази година. Срокът на заема е 4 години, а годишната лихва е плаваща, равна на 6-месечния EURIBOR + 4,7%. Лихвите се изплащат на всеки 6 месеца, а падежът е на 27 март 2010 година. Емисията е разпределена в 2 000 обезпечени облигации, всяка с номинал от 1 000 евро.

Предметът на дейност на Айбилд АД включва проектиране, вътрешен дизайн, строително предприемачество, строителство на жилищни и бизнес сгради, търговия със строителни материали и инвестиции в туризма.

Също така на днешното си заседание КФН отказа да впише осем физически лица в регистъра на професионалните инвеститори. Към момента професионалните инвеститори в България са 26. За да бъде професионален инвеститор, физическото лице трябва през последните четири тримесечия да има извършени средно по 10 сделки с ценни книжа на стойност не по-малко от 10 000 лв. за тримесечие. Освен това портфейлът от ценни книжа на лицето трябва да е на стойност най-малко 50 000 лв. и да е работило най-малко една година във финансовия сектор на длъжност, която изисква познания относно инвестирането в ценни книжа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още