IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Успешно приключи увеличението на капитала на ФеърПлей Пропъртис

Новите 24 млн. лева, плюс заемни средства, ще са достатъчни за финансирането на морските и планинските проекти на дружеството

12:25 | 18.07.06 г.
Успешно приключи увеличението на капитала на ФеърПлей Пропъртис

На 17 юли ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ успешно приключи 38-кратното увеличение на капитала си - от 650 хил. лева на 25,350 млн. лева, съобщиха от дружеството за Investor.bg.

„Този собствен капитал, плюс заемни средства, ще е достатъчен за финансирането на стартиралите вече проекти от инвестиционната ни програма за 2006 г.”, каза Маню Моравенов, изпълнителен директор на ФеърПлей Пропъртис.

Дружеството сключи на 20 юни договор за банков кредит със Стопанска и инвестиционна банка. Заемът е инвестиционен, със срок на погасяване 2 години, а като обезпечение беше учредена ипотека върху собствеността на дружеството във ваканционното селище “Санта Марина”.

На 17 юли се състоя водосвет по случай завършването на първия етап на ваканционното селище.

ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ е сред основните инвеститори и е собственик на общо 10 828 кв. м апартаменти и ателиета в "Санта Марина". До момента три от последно придобитите 41 апартамента на ФеърПлей Пропъртис в селището са продадени, а за още няколко предстои сключването на предварителни договори. Направени са и първите резервации.

От стартирането на строителството на “Санта Марина” до сега (малко повече от година) „на зелено” са продадени близо половината от апартаментите от първия етап на вилното селище (в това число не се включват направените резервации и закупените апартаменти от ФеърПлей Пропъртис).

Другият проект на ФеърПлей Пропъртис – „Св. Иван Рилски Хотел, Спа и Апартаменти”, е целогодишен ваканционен комплекс, разположен в Пирин, непосредствено до град Банско. Местоположението му позволява бърз достъп до ски-съоръженията.

Последната сделка с акциите на дружеството бе сключена на 11 юли на цена от 1,30 лв. Офертите купува/продава към момента са на нива от 1,26/1,39 лв. за брой.

Свързани компании:

ФеърПлей Пропъртиc АДСИЦ(FPP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:00 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още