IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вписаха Статус Имоти в Централен депозитар

Първият проект на Статус Имоти ще е локализиран в София – град и ще се състои от офиси, жилищни и търговски части

17:05 | 17.07.06 г.
Вписаха Статус Имоти в Централен депозитар

Статус Имоти АДСИЦ е най-новото акционерно дружеството със специална инвестиционна цел, което бе регистрирано в Централен депозитар.

Пред Investor.bg изпълнителният директор на дружеството Орлин Япраков заяви, че “намеренията на ръководството са Статус Имоти да е един различен и специфичен АДСИЦ.”

Не планираме да разводняваме капитала на дружеството, а проектите си ще финансираме чрез банкови и облигационни заеми”, допълни Япраков. По думите му до издаването на лиценза дружеството вече ще е избрало един от вече набелязаните 4-5 парцела, на които до края на годината ще стартира изграждането на многофункционална сграда.

Първият проект на Статус Имоти ще е локализиран в София – град и ще се състои от офиси, жилищни и търговски части. Фондът планира да участва и в общински търгове за продажба на земеделска земя, но с цел покупка и промяна на статута на имота”, обяви още Орлин Япраков.

Институционален инвеститор във фонда е ИД Адванс Инвест АД, притежаващо 30%, докато Статус Инвест има 20 на сто от капитала. Девет физически лица притежават между 1 и 15 на сто от фонда.

Свързани компании:

ИД Адванс инвест АД(5AZ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:47 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още