IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ ще строи в Кюстендил

В най-скоро време ще стартират и строителните работи по търговско-административна сграда на бул. Цариградско шосе

14:17 | 17.07.06 г.
БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ ще строи в Кюстендил

БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ спечели търг с тайно наддаване за учредяване право на строеж върху общинска земя, който се организира от община Кюстендил и се проведе на 6 юли 2006 г., съобщиха от фонда за Investor.bg.

Общо четири физически и юридически лица са закупили предварително тръжна документация за процедурата. На 14 юли 2006 г. изтече срокът, в който решението на Общинската комисия можеше да бъде обжалвано.

Предстои БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ да подпише договор с общината за учредяване право на строеж върху целия УПИ I – за жилищен и хотелски комплекс със спортно-развлекателен център, кв.26 по плана на гр. Кюстендил, за изграждане на: хотелска част (4 звезди), хотелска част (3 звезди), развлекателен и конферентен център и открит развлекателен комплекс с обща разгъната застроена площ 29 630 кв.м. Цената на учреденото право на строеж е 891 891 лв.

Междувременно визата за проектиране и изграждане на търговско-административна сграда на бул. Цариградско шосе беше одобрена, съобщиха още от дружеството. Очаква се в най-кратки срокове да бъде издадено разрешение за строеж, което ще позволи стартирането на строителните работи по проекта.

Във връзка с третия проект на БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ – изграждане на апартаментен хотел в к.к. Боровец, вече е одобрен идейният проект. Предстои изработването на окончателния архитектурен проект.

Днес бяха изтъргувани 37 950 броя от книжата на фонда на цена от 1,50 лв., без изменение спрямо петъчното ниво.

Свързани компании:

Фонд имоти АДСИЦ(FUES)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още