IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акваленд за 4 млн. лв. откриват до дни в Пловдив

В парка, чиято площ е 16,60 дка, има екстремна пързалка с височина 15 метра, хотелска част, боулинг и фитнес зала

11:54 | 17.07.06 г.
Акваленд за 4 млн. лв. откриват до дни в Пловдив

Воден парк с шест басейна и десет пързалки ще бъде открит в началото на август в Пловдив. Това е първото по рода си съоръжение с такъв мащаб в града. Инвестицията в развлекателния обект е на стойност 4 млн. лв.

„Закъсняхме малко с програмата, но се надявам между 1-ви и 3-ти август да открием басейните“, каза бизнесменът Ангел Куков, собственик и управител на фирмата инвеститор ЕСОЕС БГ. 

В парка, чиято площ е 16,60 дка, има екстремна пързалка с височина 15 метра. Пързалките са боядисани като далматинци – с черни петна върху светлосив фон.

Аквалендът се намира в жилищния район Тракия в непосредствена близост до големия лесопарк Лаута. Теренът фирмата закупи от общината през 2004 г. срещу 750 хил. лв.

Досега пловдивчани не са разполагали с подобен развлекателен и спортен комплекс, в който освен басейни и пързалки, ще има хотелска част, боулинг с 10 писти, фитнес зала с модерно оборудване. Единствено в хотела си „Санкт Петербург“ преди четири години бизнесменът Георги Гергов направи атрактивен аквапарк, но той не е с такива мащаби.

Любителите на водните спортове в областния град досега нямаха почти никакъв избор – функционират само два-три плувни басейна, единият от които е на четвърти километър и до него може да се стигне единствено с автомобил. Най-често през почивните дни феновете на плуването пътуват до басейните в Хисаря и село Баня, Карловско.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още