IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ДНСК провери 399 фирми за строителен надзор, хванати са осем нарушители

Извършени са и проверки на строежи от първа до четвърта категория на територията на цялата страна

15:26 | 13.07.06 г.
Автор - снимка
Създател
ДНСК провери 399 фирми за строителен надзор, хванати са осем нарушители

През второто тримесечие на 2006 година Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) е извършила 399 проверки за изпълнение на задълженията на лицата, упражняващи строителен надзор, съобщават от Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

Проверени са 151 юридически лица и еднолични търговци, извършващи оценка на съответствието на инвестиционните проекти или упражняващи строителен надзор.

Освен това са извършени проверки на строежи от първа до четвърта категория на територията на цялата страна, в това число 125 жилищни сгради, 161 обществени сгради, 47 производствени сгради, 60 строежа от техническата инфраструктура и 6 хидротехнически съоръжения, допълват от МРРБ.

При направените проверки на място и по представената документация са установени нарушения от физически лица, упражняващи дейност от и за сметка на следните осем юридически лица: Координати груп 2003 ООД, Строй контрол сервиз ООД, Пътинвест инженеринг АД, Ретем ООД, Гал Комерс ЕООД, Рафаилов консулт ЕООД, Ласо ЕООД, както и ИСС – Консулт ЕООД.

В резултат на проверката за допуснатите нарушения по Закона за устройство на територията и нормативните актове по прилагането му, ДНСК е образувало 13 броя административно наказателни производства срещу физически лица, упражняващи дейност от и за сметка на лица, упражняващи строителен надзор.

От министерството уточняват, че проверките на ДНСК са в изпълнение на заповед на министъра на регионалното развитие и благоустройството за засилен контрол върху лицата, извършващи строителен надзор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още