IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Испанският бизнес смята България за сигурно място за инвестиции в имоти

Чуждестранните инвеститори купуват в България имоти с големина средно 130 кв.м, докато българите търсят такива с големина 70-90 кв.м

17:10 | 10.07.06 г.
Испанският бизнес смята България за сигурно място за инвестиции в имоти

България е сигурно място за инвестиции в недвижими имоти. Все повече страната се доближава до системата, която ни устройва. Това заяви Сантяго де ла Крус, представител на Легал Индипендънс по времето на семинар за недвижимите имоти, организиран от Испанския институт за външна търговия (ICEX) и Търговско-икономическата служба на Испанското посолство в София.

Легал Индипендънс присъства на българския пазар от година и половина, но вече е сключила над 2000 сделки. Първоначално те са били само в региона на Бургас и Варна, но вече интерес има и към София.

Като интересен факт де ла Крус, посочи, че неговата компания дълго време не е могла да си намери подходящ офис в София, отговарящ на обичайните им стандарти за юридическа компания. Според него обаче вече множество испански компании реализират проекти на територията на София и тепърва ще се експлоатират все повече терени.

Лаура Ортис от Банко Популар Испания, която в България оперира чрез структурата на банка Биохим, изрази положително отношение към развитието на икономиката на България. Тя уточни, че финансовата институция официално финансира чуждестранни проекти за недвижими имоти и търговия в България, но стойността на кредита трябва да е минимум 1 млн. евро при самоучастие от 25%.

Според нея чуждестранните инвеститори купуват в България имоти с големина средно 130 кв.м, докато българите търсят такива с големина 70-90 кв.м.

Семинарът, който продължава и утре, включва и посещение на обекти за преустройство, рехабилитация или строителство в района на София и прилежащите селища. В него участват над 20 испански фирми.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:58 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още