IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Феърплей Резиденшъл Пропъртис излиза на борсата

Дружеството ще предложи на Съвета на директорите на БФБ началната цена на една акция при въвеждането на акциите за борсова търговия да бъде 1,76 лв.

16:08 | 06.07.06 г.
Феърплей Резиденшъл Пропъртис излиза на борсата

Съветът на директорите на БФБ-София АД взе решение да регистрира акциите на Феърплей Резиденшъл Пропъртис АД за търговия на фондовата борса, съобщи БФБ-София. Датата на въвеждането за търговия обаче ще бъде обявена след подписването на договора за регистрация между борсата и емитента и заплащането на таксата за регистрация на емисията.

Размерът на емисията е 11,038 млн. лв., разделени в същия брой акции с номинална стойност 1 лев, като присвоеният борсов код е FPRP.

Дружеството ще предложи на Съвета на директорите на БФБ началната цена на една акция при въвеждането на акциите за борсова търговия да бъде 1.76 лв.

Към настоящия момент ФеърПлей Резиденшъл Пропъртис притежава две жилищни сгради тип апартмънт хаус – Изток и комплекс България, завършен в края на 2005 г., които са отдадени под наем на Феърплей Пропъртис Мениджмънт.

ФеърПлей Резиденшъл Пропъртис” АД ще инвестира приоритетно в жилищни сгради. Дружеството притежава и 14,8 дка имот в Панчарево, където възнамерява да построи 18 броя къщи, като целта е отдаването им под наем или продажба. Земята, върху която къщите ще бъдат построени, е собственост на „ФеърПлей Резиденшъл Пропъртис”. Инвестицията за изграждането на къщите се предвижда да бъде приблизително 6 млн. лева. Предвидената цена за строителство на квадратен метър надземна застроена площ, включваща разходите за обзавеждане, е 650 евро. За подземната е предвидена цена от 100 евро на кв.м. Общата РЗП над земята се предвижда да бъде 4 500 кв. метра, а подземната в размер приблизително на 2200 кв.м.

Основни акционери на дружеството са ФеърПлей Интернешънъл АД, което притежава 80,35% от капитала, и председателят на Съвета на директорите на Феърплей Резиденшъл Пропъртис Марио Захариев с дял от 19.64%.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:13 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още