IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Израелска компания ще строи 74 луксозни къщи в село Марково

Инвестицията в "пловдивския Бевърли Хилс" е за 5,5 млн. евро. Селището трябва да бъде завършено за година и половина

11:19 | 04.07.06 г.
Израелска компания ще строи 74 луксозни къщи в село Марково

Луксозно селище от затворен тип със 74 еднофамилни къщи ще бъде построено в село Марково в полите на Родопите, съобщи Димитър Язов, собственик на компанията изпълнител Язов ООД.

Инвеститор е израелската фирма Траян 2005, която е базирана в София. Общата инвестиция в проекта е 5,5 млн. евро. Проектът е готов и тази седмица ще бъде внесен за одобрение в общината.

Според Язов разрешението ще бъде получено до 20 дена и строителните работи ще могат да започнат през есента.

Селището трябва да бъде изцяло завършено за година и половина.

Къщите ще бъдат разположени върху площ от 17 дка. Проектът е дело на архитект Георги Шопов. Леко наклоненият терен е бил определящ при избора на строителните материали – ще се използва естествен камък, дървена обшивка, бяла мазилка.

Жилищните сгради ще бъдат три типа. Най-модерният от тях е решен с плосък покрив – тераса. Всички къщи ще бъдат двуетажни с разгърната застроена площ от 230 кв. м. Те ще имат гараж, на партера са с кухня, трапезария и  хол, а на втория етаж - с три спални помещения.

Това е поредната инвестиция в Марково, което е разположено на около 20 мин. път от областния град. Поради интензивното и луксозно строителство през последните 7-8 години жителите на Пловдив го наричат „пловдивския Бевърли Хилс“.

През април италиано-американската компания Проджест България обяви, че ще строи комплекс от затворен тип в селото, като инвестицията е на стойност 30 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:44 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още