IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Жилищен комплекс за 23 млн. евро строи италианец в Румъния

Продължителността на проекта ще бъде 5 години като първите четири блока ще са готови през ноември 2007 година.

16:39 | 26.06.06 г.
Жилищен комплекс за 23 млн. евро строи италианец в Румъния

Италианският бизнесмен Джорджио Гриеси възнамерява да построи жилищен комплекс на стойност 23 милиона евро в местността Чинтени, разположена на 6 километра от град Клуж-Напока, Трансилвания, съобщи румънското издание Ziarul Financiar.

Гриеси притежава 6 хектара земя в посочената местност като възнамерява да построи 25 четириетажни жилищни кооперации. Всяка кооперация ще е разположена на 500 квадратни метра площ. На всеки етаж ще има по 4 апартамента и всеки апартамент ще има по 4 стаи. Към момента подобни апартаменти в местността се оценяват на 65 000 евро.

Продължителността на проекта ще бъде 5 години като първите четири блока ще са готови през ноември 2007 година. Според италианския бизнесмен последните са вече са продадени.

Инвеститорът смята, че местността е перспективна, тъй като „това е град, който има по малко от всичко, а също и много млади хора, които искат да си купят жилище“.

В близост до жилищните блокове ще бъдат изградени търговски центрове, спортни и развлекателни бази.

Гриеси възнамерява да построи други 10-етажни блока, без да уточнява техния брой. Те ще се намират в град Байа Маре.

Джорджио Гриеси е собственик на две румънски компании в стоманодобивната промишленост - Euro Siag и Conferom, чиято продукция е предимно за чужди пазари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:57 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още