IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Седеметажен паркинг с хеликоптерна площадка строи Международен панаир ЕАД

За четири години дружеството е вложило 16 млн. лв. за обновяване на изложбеното градче в Пловдив

16:06 | 21.06.06 г.
Седеметажен паркинг с хеликоптерна площадка строи Международен панаир ЕАД

Седеметажен покрит паркинг с площадка за кацане на хеликоптери върху покрива усилено се изгражда в момента в панаирното градче в Пловдив. Строителството му започна през миналата година и трябва да приключи през 2007 г.

Инвестицията е в размер на 6 млн. лв. Международен панаир ЕАД влага в обновяването на изложбеното градче най-вече собствени средства, като освен това ползва и кредит от 4 млн. лв.
 

Активното обновяване на палатите и прилежащите територии започна преди четири години. Преди това в продължение близо на 30 години тук не се строеше и ремонтираше нищо съществено, въпреки че дружеството винаги е било печелившо.

През 2003 година бе открит конгресният център в панаира. Изграждането му струваше 2,5 млн. лв. Сега едновременно фирмата може да предложи 2 000 седящи места за конгресна дейност, която се оказва доста ефективна. Юни не е най-активният сезон на фирмата. И въпреки това седмично от конгресна дейност приходите на дружеството от нея са над 1 000 евро.

За тези четири години из основи е ремонтиран най-големият изложбен павилион – 6-та палата. Инвеститорът вложи в нея 6 млн. лв. За 2,5 млн. лв. бе обновена 7-ма палата, още толкова са вложени в 14-та, 2 милиона е коствал ремонтът на 13 палата. На половината от терена на панаирното градче – 200 дка, са подменени водопроводната и канализационната мрежа, а също и настилките. Старото осветление е заменено с ново, по-икономично. Общо инвестициите в съвременния облик на Международния панаир към днешна дата са 16 млн. лв.

В момента се проектира обновяването на още няколко обекта. Административната сграда на панаира е строена през 1980 г. Стъкленият й покрив тече, а мраморната настилка на много места е изкъртена. Предвижда се нейното реновиране да започне след есенното международно изложение. Проектира се и нов централен вход за автомобили с приемна сграда до него.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:31 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още