IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ сключи договор за кредит от 3 млн. евро

Официалният пуск на ваканционно селище “Санта Марина” ще е в края на юли тази година

12:12 | 21.06.06 г.
Ваканционно селище “Санта Марина”. Снимки : ФеърПлей Пропъртис.
Ваканционно селище “Санта Марина”. Снимки : ФеърПлей Пропъртис.

ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ сключи на 20 юни договор за банков кредит със “Стопанска и инвестиционна банка” в размер на 3 млн. евро. Инвестиционният заем е със срок на погасяване 2 години и шестмесечен гратисен период, а като обезпечение ще бъде учредена ипотека върху собствеността на дружеството във ваканционното селище “Санта Марина”, съобщиха от дружеството за Investor.bg.

ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ е собственик на общо 10 828 кв. м апартаменти и ателиета в новостроящия се морски курортен комплекс и парите от заема ще бъдат използвани за довършването на част от тях.

С изтеглянето на заема оптимизираме капиталовата структура на дружеството. Целта ни е максимализиране на доходността на акционерния капитал с помощта на финансов лост (ливъридж), когато се използва и привлечен, а не само собствен капитал”, обясни Маню Моравенов, изпълнителен директор на ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ.

Официалният пуск на ваканционно селище “Санта Марина” ще е в края на юли тази година. Дотогава ще е завършена инфраструктурата, ще са готови басейните и спортно-развлекателният център, които ще са на разположение на всички закупили вили и апартаменти.

ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ вече има продадени три апартамента, като последните два, за общо 142 хиляди евро, бяха продадени на 16 юни.

“Санта Марина” съчетава морски и планински ландшафт, разположена е амфитеатрално на полуостров с красив изглед към морето – в южния край на Райския залив (откъм Созопол), в непосредствена близост до къмпинг “Златна рибка”.

Във ваканционното селище е използван неокласически стил, по подобие на архитектурната традиция на созополските къщи – бели стени и скатни покриви, каменна обшивка и дървена облицовка.

За разлика от други черноморски курорти, там няма риск от свръхзастрояване, тъй като цялото ваканционно селище се изгражда само от фирми от групата на ФеърПлей интернешънъл. ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ ще участва и във втория етап на изграждане на в.с. “Санта Марина” с още 15 000 кв.м.

Свързани компании:

ФеърПлей Пропъртиc АДСИЦ(FPP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:46 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още