IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Луксозните търговски обекти излизат и извън центъра на Пловдив

Новият луксозен търговски комплекс ще се намира в ЖР Тракия и ще бъде завършен в края на 2007 г.

10:41 | 20.06.06 г.
Луксозните търговски обекти излизат и извън центъра на Пловдив

Строителната и инвестиционна компания Аримаг започна преди три седмици строителството на нов луксозен търговски комплекс в ЖР Тракия – най-големият квартал на Пловдив. Засега стойността на вложението не се уточнява. Досега подобни обекти се изграждаха единствено в центъра на града.

Скъпи подови настилки, панорамен асансьор и ескалатори, вътрешни улички ще създадат луксозната обстановка в търговския обект, намиращ се срещу католическата църква в квартала.

Проектът е дело на бюро Архитектоника с водещ арх. Никола Балджиев. Върху разгърната площ от 8 200 квадратни метра ще има 40 магазина за промишлени стоки, аптеки, лекарски и зъболекарски кабинети, офисни помещения, банков клон, салон за красота, фитнес зала, панорамна сладкарница и ресторант. Предвиден е също и пиано бар.

Част от площта все още се продава – цените варират от 500 до 1 300 евро за квадрат. Повечето от помещенията са по 80 квадрата, но са направени така, че могат да се обединяват и разширяват.

Новият търговски обект, който ще бъде завършен в края на 2007 г., ще е на три етажа. Предвиден е и подземен паркинг с 50 места. На последния етаж ще се настани модна къща Галинел, която притежава 35 на сто от комплекса. Останалата част се държи от Аримаг.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:50 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още