IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изтъргуваха се 815 права на ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ в три сделки

Официалният пуск на ваканционното селище "Санта Марина" ще е в края на юли

16:40 | 19.06.06 г.
Автор - снимка
Създател
Изтъргуваха се 815 права на ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ в три сделки

При три сключени сделки днес се изтъргуваха само 815 права на ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ, на цени между 5,11 и 5,49 лв. за брой.

Търговията с правата продължава до сряда, 21 юни, а на 30 юни (петък) ще се проведе аукцион за неизползваните в срока права.

Срещу всяко едно от придобитите права може да се запишат 38 от новите акции на дружеството по номинална и емисионна цена от един лев.  

Днес от дружеството съобщиха, че в петък са сключили договор със „Санта Марина” АД за покупко-продажба на недвижими имоти (апартаменти и ателиета), изградени в „груб строеж” със степен на завършеност 63%, находящи се във вилна сграда със сезонен характер в местността “Св. Марина”, землището на гр. Созопол. Стойността на тази инвестиция към момента е 1,94 млн. лв. без ДДС, но в завършен вид тя ще възлезе на 3,719 млн. лева без ДДС.

Дружеството досега имаше право на собственост и строеж на четири големи вили с 96 апартамента с площ 7 690 кв. м. Заедно с последната сделка ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ ще е собственик на общо 10 828 кв. м апартаменти и ателиета в строящия се морски курортен комплекс.

Участието ни в изграждането на ваканционното селище “Санта Марина” ще донесе добра печалба, тъй като покупката на кв.м е 600 евро, а продажната му цена след построяването може да достигне 1 000 евро на кв.м“, коментира Маню Моравенов, изпълнителен директор на Феърплей Пропъртис АДСИЦ.

С изключение на няколко вили официалният пуск на ваканционното селище ще е е в края на юли. Дотогава ще е напълно изградена инфраструктурата, ще са готови басейните и спортно-развлекателния център, които ще са на разположение на всички закупили вили и апартаменти там. До момента ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ има продадени три апартамента, последните два за общо 142 хиляди евро бяха продадени на 16 юни.

В началото на месеца Oбщото събрание на акционерите овласти Съвета на директорите да придобие правото на собственост върху недвижим имот по плана на град Банско, в местността "Свети Иван", целият с площ от 13 246 кв. м, където ще бъде изграден четиризвезден хотел.

Днес има една сделка с книжата на ФеърПлей Пропъртис за 100 акции по 1,16 лв. за брой, като офертите купува/продава са на нива 1,16/1,23 лв. за брой.

Свързани компании:

ФеърПлей Пропъртиc АДСИЦ(FPP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:07 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още