IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обезщетяват с жилищни компенсаторни записи за отнети имоти

Ако не предоставят за закупуване жилища на тези граждани в тримесечен срок, те ще имат право да получат левовата равностойност на компенсаторните записи по номинал

14:07 | 16.06.06 г.
Автор - снимка
Създател
Обезщетяват с жилищни компенсаторни записи за отнети имоти
С жилищни компенсаторни записи, с които ще могат да купуват с предимство държавно или общинско жилище по номиналната им стойност, ще се обезщетяват гражданите, чиито имоти са отнети с влязло в сила съдебно решение и не са обезщетени по Закона за обезщетяване на собствениците на одържавени имоти, реши парламентът, който прие днес на второ четене промени в Закона за възстановяване собствеността върху одържавени недвижими имоти.

Ако държавата и общините не предоставят за закупуване жилища на тези граждани в тримесечен срок от тяхната молба, тогава гражданите ще имат право да получат левовата равностойност на компенсаторните записи по номинал. Молбата за получаването на левовата равностойност ще се подава до Министерството на финансите.

Измененията в закона предвиждат в едномесечен срок от влизането им в сила Министерският съвет да приеме наредба за прилагането на закона.

Свързани компании:

Жилищни компенсаторни записи(BLKB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още