IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преизбраха шефа на Главболгарстрой за председател на Строителната камара

Симеон Пешов пряко е ръководил изпълнението на големи инвестиционни проекти – жилищни комплекси, инженерни съоръжения, промишлени и инфраструктурни обекти

09:54 | 16.06.06 г.
Автор - снимка
Създател
Преизбраха шефа на Главболгарстрой за председател на Строителната камара

Инж. Симеон Пешов беше преизбран за председател на Българска строителна камара (член на БСК) на проведеното на 15 юни Общо събрание на браншовата организация, съобщиха от камарата.

Участниците във форума са приели програма за дейността на БСтрК, финансовия отчет за 2005 г. и бюджета за 2006 г. Предстои новоизбраният Управителен съвет на свое заседание да избере зам.-председатели и главен секретар на организацията.

Симеон Пешов е председател на Борда на директорите на „Главболгарстрой" АД. Има висше инженерно-строително образование. Бил е научен сътрудник и главен инженер в Института по строителна кибернетика, главен директор по Капитално строителство и развойна дейност в Министерството на строителството и архитектурата, зам.-председател на Икономическа група “строителство” – София, зам.-председател на асоциация „Строителство и строителна индустрия" – София.

Специализирал е в областта на съвременните методи за управление на строителството в Лондон и в областта на организация на производството, управление на големи стопански предприятия в Москва. Участвал е в разработката на проекти за големи промишлени и инфраструктурни обекти в България, Русия, Украйна и Казахстан.

Пряко е ръководил изпълнението на големи инвестиционни проекти – жилищни комплекси, инженерни съоръжения, промишлени и инфраструктурни обекти. Ръководил е разработване и реализация на нови технологии в областта на строителното производство и производството на строителни материали.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още