IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Спряха строеж на жилищна сграда в Лозенец заради нарушения

Строителят е навлязъл в съседен имот без необходимото за това съгласие

16:03 | 15.06.06 г.
Автор - снимка
Създател
Спряха строеж на жилищна сграда в Лозенец заради нарушения

Със заповед на кмета на столицата днес е спрян строеж на жилищна сграда в кв. “Лозенец”- І , ул. “Червена стена” 8, съобщиха от Столична община.

Строежът представлява жилищна сграда на шест етажа с подземни гаражи, а строител на обекта е фирма “Артстрой 2000” ООД.

Строежът е спрян поради установени след проверка от контролните органи нарушения. Строителството се извършва без одобрени книжа в нарушение на чл. 137, ал. 3 от ЗУТ, строителят е навлязъл в съседен имот без необходимото за това съгласие и има констатирано отклонение от одобрените инвестиционни проекти в част “Укрепване на строителния изкоп”.

До 19 юни възложителят на строежа трябва да освободи строителната площадка от хора, механизация, малотрайни, пожароопасни и взривоопасни вещества и материали, както и да предприеме мерки за обезопасяване и охрана на площадката , но без да извършва нови строително-монтажни работи.

В заповедта на кмета се посочва, че се забранява достъпът до строежа, считано от 21 юни, като се разпорежда на същата дата длъжностни лица от район “Лозенец” да поставят сигнални ленти, носещи удостоверителните знаци на Столична община.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:27 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още