IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чужди инвеститори засилват интереса си към китайския недвижим пазар

Наскоро се заговори за интереса на чуждестранните инвеститори към Виетнам

16:42 | 13.06.06 г.
Чужди инвеститори засилват интереса си към китайския недвижим пазар

Поделението за недвижими имоти на Citigroup планира да увеличи 10 пъти инвестициите си на пазара за недвижими имоти в континенталната част на Китай до 800 млн. долара в рамките на следващите три години, заявява говорител на компанията в Шанхай, цитиран от китайския всекидневник Peopledaily.

"Купуваме всякакъв тип имоти, включително офис и индустриални площи в Китай", заявява Стефен Коил, отговарящ за инвестиционната стратегия на Citigroup Property Investors.

Citigroup е похарчил миналата година над 50 млн. щатски долара за дял от 75% в Novel Plaza, офис сграда в центъра на Шанхай, което бяха и първите стъпки на компанията на континента в областта на имотите.

Така компанията се позиционира до конкуренти като Morgan Stanley и Goldman Sachs, ориентирали се към този пазар заради все по-голямото търсене на офиси, магазини и къщи, подпомогнато от силния икономически растеж.

Според анализатори рязкото покачване на цените на жилищата в големите градове като Шанхай и Пекин отчасти се дължи на все по-многобройните чуждестранни инвестиции в недвижимия сектор на страната.

Наскоро се заговори за интереса на чуждестранните инвеститори към Виетнам.

Въпреки че секторът на недвижимите имоти във Виетнам е в неблагоприятно състояние и недвижимите компании срещат трудности, чуждестранните инвеститори се интересуват повече от всякога от имотите в страната, коментира Виетнамската информационна агенция (AVI).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:48 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още