IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

АКБ Форес инвестира над 32 млн. евро в комплекс на морето

Русалка - Елит ще бъде издигнат в средновековен стил, с приоритет на къмък, дърво и папур

17:43 | 08.06.06 г.
Автор - снимка
Създател
АКБ Форес инвестира над 32 млн. евро в комплекс на морето
Нов ваканционен комплекс, в който ще бъдат инвестирани над 32 млн. евро, ще строи в близост до ваканционното селище Русалка концернът АКБ Форес, съобщи собственикът му Николай Банев, цитиран от Dnes.bg.

Комплексът ще се нарича Русалка - Елит. Първият му етап се предвижда да бъде завършен до края на тази година. Проектът предвижда да бъдат построени 17 луксозни вили с джакузита и собствени басейни, друг голям басейн, 2 апартаментски комплекса и хотел.

На брега - между скалите и морето, ще бъде издигнат развлекателен център за деца и възрастни.

Русалка - Елит ще бъде издигнат в средновековен стил, с приоритет на къмък, дърво и папур. Ще ограничим до минимум съвременните строителни материали, каза Банев.

Според него сега съществуващото ваканционно селище ще остане с категория 3 плюс и ще работи по формулата "all inclusive". В него през тази година за ремонт на ресторанта Тауклиман и на основния ресторант са инвестирани 1 000 000 лева.

Банев съобщи още, че през тази година туристите, записани да летуват във в.с. Русалка, са с 5 на сто са повече от 2005. Според него през миналия сезон, който е започнал през юни и е завършил през септември, са реализирани 120 000 нощувки.

Резервации за селището имат туристи от Германия, Русия, скандинавските страни. Летовниците се приемат в 1044 къщички.

Свързани компании:

ХАД АКБ Корпорация(4AN)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:50 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още