IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ФеърПлей Пропъртис ще строи хотел в Банско

На площ от 2 000 кв.м ще бъде изграден четиризвезден хотел с РЗП 13 237 кв.м, стана ясно на първото ОСА на дружеството

15:48 | 06.06.06 г.
ФеърПлей Пропъртис ще строи хотел в Банско

Акционерите на Феърплей Пропъртис АДСИЦ овластиха Съвета на директорите (СД) на дружеството да придобие от собственика Иван Рилски Пропъртис ООД в полза на дружеството правото на собственост върху недвижим имот по плана на град Банско, в местността "Свети Иван", целият с площ от 13 246 кв. м, стана ясно по време на днешното Общо събрание на акционерите (ОСА) на фонда.

Присъстващите 95,6% от акционерния капитала овластиха СД да извършат придобиването по пазарна оценка както за имота, така и за ваканционните сгради, които ще се изграждат върху него. В случай на придобиване на сградите със земя цената на придобиване ще се равнява на 670 евро/кв.м, а с право на строеж – на 660 евро/кв.м. Земята е оценена на 141 евро/кв. метър.

На площ от 2 000 кв.м в Банско ще бъде изграден четиризвезден хотел с РЗП 13 237 кв.м, който се очаква да отвори врати в края на 2006 или началото на 2007 г. Ръководството на фонда има намерение да придобие и апартаменти в курорта, но дългосрочната инвестиция в зимния курорт остава хотелският комплекс, каза пред акционерите изпълнителният директор на Феърплей Пропъртис АДСИЦ Маню Моравенов.

Финансирането ще се извърши чрез облигационни емисии, увеличение на капитала и/или банков/и кредит/и. Към настоящия момент Феърплей Пропъртис АДСИЦ притежава четири вилни сгради (общо 7 692 кв. м) от първия етап на изграждането на курортния комплекс Санта Марина, гр. Созопол, които ще получат АКТ 16 до пролетта на 2007 г.

През настоящата година фондът планира покупката на нови 3000 кв. м от първия етап на курорта, а през 2007 г. и участие във втория етап на комплекса. Чрез притежаваните и придобиваните в бъдеще имоти ръководството цели диверсификация на портфейла, както и целогодишни доходи.

От четвъртък (8 юни) на БФБ-София стартира търговията с правата на дружеството, даващи възможност за участие в увеличението на капитала му. Издадени са 650 хил. права, срещу всяко от които може да се запишат 38 от новите акции на дружеството, по номинална и емисионна цена от един лев. Присвоеният борсов код на правата е R3FPP.

*Авторът притежава акции от дружеството

Свързани компании:

ФеърПлей Пропъртиc АДСИЦ(FPP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:26 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още