IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Собственикът на веригата Елемаг ще строи 4 търговски центъра в страната

Справедливата наемна цена, която е готов да плати един супермаркет, търговски център или мол е не повече от 4% от оборота, смята Божидар Петракиев, президент на Елемаг

14:25 | 31.05.06 г.
Собственикът на веригата Елемаг ще строи 4 търговски центъра в страната
Божидар Петракиев, президент и изпълнителен директор на търговска верига Елемаг, планира да изгради няколко търговски центъра в страната, стана ясно по време на първата панелна дискусия на стартиралия днес в София Строително-инвестиционен форум.

„В следващите 2-3 години предстои да отворим два търговски центъра в София, всеки един от тях с разгърната застроена площ от 5-6 хил. кв. м. Първият ще бъде в квартал Редута до зала Фестивална, където имаме закупен терен от около 6 хил. кв. м. Вторият ще е на бул. България, в центъра на квартал Манастирски ливади“, уточни той.

„Имаме намерение да изградим търговски център и във Варна с площ от 2 хил. кв. м“, допълни Петракиев. Веригата е купила и терен в Слънчев бряг и в момента проектира търговски център с обща площ 1800 кв. м в самия център на комплекса.

Първият магазин Елемаг отваря врати през 1998 г. в кв. Изгрев в София с площ от 600 кв. м., а вторият - през 2004 г. в кв. Лозенец с площ от 3000 кв. м. В края на тази година ще отвори врати трети магазин в столицата - в квартал Лозенец, с площ от 1000 кв. м.

Веригата ще продължи да се разраства в градовете Варна, Бургас и Пловдив, като се обмисля навлизане и в чужбина, а Рим, Мюнхен и Виена се спрягат като възможности, каза още Петракиев.

Справедливата наемна цена, която е готов да плати един супермаркет, търговски център или мол е не повече от 4% от оборота, смята той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още