IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 80% от офис площите в Бизнес Парк Варна вече са заети

Това е най-големият инвестиционен проект от този сектор в Източна България, като общият размер на вложените средства ще надмине 50 млн. евро

13:44 | 29.05.06 г.
Илюстрация: Бизнес Парк Варна
Илюстрация: Бизнес Парк Варна

Бизнес Парк Варна отваря врати в началото на август, като вече са наети над 80 процента от предлаганите офис-площи, съобщиха на Investor.bg oт бизнес парка.

Това е и най-големият инвестиционен проект от този сектор в Източна България, като общият размер на вложените средства ще надмине 50 млн. евро.

Проектът, включващ 9 сгради на обща разгърната площ от 120 хиляди квадратни метра, се предвижда да бъде завършен в рамките на четири години.

Чуждестранни компании вече са наели офиси в първата от 9-те сгради на Бизнес Парк Варна. Сред тях са EON, Office 1 Superstore, Hilti, инженерната фирма SKF, консултантската компания EQE. Porsche България ще открие шоу-рум на територията на парка, а няколко водещи банкови и застрахователни институции ще имат свои офиси. Офисите във втората сграда също са заети, но имената на наемателите засега не могат да бъдат съобщени, уточниха от комплекса.

Минималният срок на повечето от договорите е 5 години.

Вече е започнала подготовката за строителството на следващите две сгради от Бизнес Парк Варна. Това са Сграда 6, която вече е отдадена изцяло под наем и ще бъде завършена в рамките на една година и Сграда 8, където вече започва отдаването на площи под наем.

Бизнес Парк Варна се намира на 7 минути от центъра на морската столица и в близост до Международно летище “Варна”.

Наемните площи на Бизнес Парк Варна са с 30% по-евтини от цените на офисите в София, като при старта на строителството на комплекса са варирали между 5 и до евро за кв. м.

Бизнес Парк Варна предлага 22 хиляди квадратни метра зелени площи, независима енергийна и телекомуникационна обезпеченост, включително IP телефони на всяко работно място и високоскоростен интернет. Комплексът разполага с над 1 500 подземни и надземни места за паркиране.

Инвеститор на комплекса е “Систек Холдинг”АД, а изключителен представител е Colliers International.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още