IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ясна е концепцията за третата част от комплекс Цариградски

Предвижда се жилищната част да е 15-20 хил. кв. м РЗП и още толкова да са офис части и търговска площ

12:25 | 28.04.06 г.
Илюстрация: София Билдинг Къмпани
Илюстрация: София Билдинг Къмпани

Вече имаме избистрена концепция за третата част от комплекс „Цариградски“, която най-вероятно ще започне след една година. Това заяви за Investor.bg Петър Златев, директор „Продажби“ в комплекс Цариградски.

Предвиждаме жилищната част да е 15-20 хил. кв.м РЗП и да имаме още толкова офис части и търговска площ. Вече имаме запитвания конкретно за офис площите, уточни той.

Златев каза още, че са започнали строителните работи на втора част от комплекса. Тя ще се състои от 12 входа, или 12 по-малки блокчета, с над 400 апартамента с по-голям вътрешен двор.

Вече сме продали над 20% от втора част, което е неочакван успех за нас и го отдаваме най-вече на това, че първа част вече е готова в груб строеж. Хората идват на място, разхождат се, виждат изолациите, дограмите, виждат качеството на строителството. Остават удовлетворени. Всъщност най-добрата реклама е това което сме направили до момента“, коментира директорът.

Също така продължава интересът от чужденци. И към втората част има три-четири запитвания от чужденци и две продажби, и двете на ирландци. „Предполагам, че това се дължи на факта, че това е малка страна, хората се познават и следват примера си“, коментира Златев.

Относно продажните цени той поясни, че до кота нула ще се запазят атрактивни. В момента цените започват от 450 евро на квадрат. Средните са 480-490 евро/кв.м. Има няколко най-луксозни апартамента, които са на цена 520-530/кв.м, с чист юг, най-подходяща височина и изложение.

В първата част на комплекса се продава от една година и вече всичко е продадено. Единственото, което притеснява купувачите е, че искат възможно най-бързо да се нанесат.

Според плановете първата част ще бъде готова за обитаване през август 2007 г. втората – в края на юни 2008 г., а целият комплекс – през 2009 г.

Комплекс Цариградски е проект на София Билдинг Къмпани ООД, приемникът на фирмите Роуд Импорт Експорт ООД (създадена през 1992 г., завършила и в процес на изграждане на осем сгради в София и Велико Търново с обща РЗП над 50 000 кв.м) и Tранс Експрес ООД (създадена през 1993 г. с основна дейност: вътрешна и външна търговия на едро).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:47 | 28.04.06 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още