IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвестират около 15 млн. евро във ваканционно селище в Пампорово

Ваканционното селище ще е разположено на южния склон на връх Снежанка, очаква се основният интерес към него да е от чужденци

09:41 | 28.04.06 г.
Илюстрация: Dream Lake Pamporovo Estates
Илюстрация: Dream Lake Pamporovo Estates

Апартаментен комплекс с хотелска част от затворен тип, Dream Lake Pamporovo Estates, ще бъде построен в Пампорово, стана ясно на официалното представяне на комплекса по време на изложението Имоти Експо.

Ваканционно селище ще е разположено на южния склон на връх Снежанка (1 600 м надморска височина), на 500 м от началната станция на седалков лифт Смолянски езера – Снежанка.

Инвестицията в него ще е между 12 и 15 млн. евро, заяви за Investor.bg Веселин Петров, управител на комплекса, уточнявайки, че инвестираните средства ще са както собствени, така и заемни.

В момента сме на етап получаване на разрешително за строеж. Вече имаме потенциални купувачи, заявили своя интерес и оставали капаро, но официално ще стартираме продажбите в края на май“, уточни Веселин Петров.

Очакваме интерес от чужденци, основно от британци и ирландци. Предвиждаме интерес и от гърци и турци, но за момента нямаме подадени заявки, каза още той.

Очаква се комплексът да бъде завършен и да получи акт 16 през октомври 2007 г. Той е с РЗП около 30 хил. кв. м и включва 166 едностайни апартамента, 39 двустайни и 6 тристайни.

По време на изложението цената на апартаментите ще е 900 евро на кв.м без ДДС, като в цената влизат идеални части и пълно обзавеждане. Впоследствие цената ще бъде увеличена до 1200 евро/кв. м без ДДС.

Още от Имоти Експо:

БАИ: Доходността от инвестиции в офиси ще се понижава

 

 

Свързани компании:

Пампорово АД(4PV)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:15 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още