IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Потвърдиха очаквания за 12-13% ръст в строителния сектор до 2010 г.

Над 120 изложители от недвижимия сектор се представят на започващото днес изложение Имоти Експо

12:00 | 27.04.06 г.
Потвърдиха очаквания за 12-13% ръст в строителния сектор до 2010 г.

Пазарът на имоти през последните години отбеляза доста силно развитие, като това важи не само за имотите с жилищно предназначение. Напоследък има изключително голяма интензивност и в посока към имотите с индустриално предназначение. Това каза заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Димчо Михалевски на откриването в Интер Експо Център на изложението Имоти Експо, което се провежда с медийното партньорство на Investor.bg.

Тази тенденция ще даде възможност и строителният бранш да получи своя импулс за развитие и най-бързият темп, който можем да отбележим, е именно в сферата на жилищните и индустриални имоти“, добави Михалевски.

Зам.-министърът заяви, че според данните на браншовите организации се наблюдава един много стабилен растеж на строителния бранш, като хоризонтът на развитие до 2010 г. показва устойчива тенденция на нарастването му с 12-13% годишно. Такива граници на растеж бяха прогнозирани от БСК по-рано тази година, като бе посочено, че за периода 2003 - 2005 ръстът на строителната продукция е 18-18,3 на сто.

Откриващото се днес изложение Имоти Експо се провежда за четвърти път, като за участие в настоящото издание на форума са се регистрирали над 120 фирми. Изложението е еквивалент на популярните по света изложения Real Estate и показва най-новите продукти и услуги в областта на недвижимите имоти: продажба или отдаване под наем на домове и летни вили; апартаменти и апартаментски комплекси; хотели, офиси и търговски площи, услуги в областта на планирането, проектирането и финансирането и застраховането; управлението на недвижими имоти; посредничество и бизнес развитие.

Сред участниците са строително-инвестиционни компании като Планекс холдинг, Балканстрой, Феърплей Интернешънъл, Айбилд, Форт Нокс, Дриймвил, Диневи Ко, Елитстрой, София билдинг къмпани, ГБС Инвест, Силвър сити, Бокар, агенции като АДИС, Колиърс интернешънъл, Адрес България, ВМ Пропърти, и др.

Банковите и финансовите институции заемат над 10 на сто от изложбените площи. Различни форми на финансиране и ипотечно-кредитни продукти традиционно предлагат Пощенска банка, Първа инвестиционна банка, Хеброс банк, ОББ, Банка ДСК, Сосиете Женерал Експресбанк и др.

На изложението ще бъдат представени нови фирми в строителството и недвижимите имоти.

Успоредно с Имоти Експо в Интер Експо Център се провежда и изложба за енергийните компании Petroleum. Ще бъдат представени съоръжения и продукти, необходим за изграждането на бензиностнации или газостанции, като посетителите ще имат възможност за контакти с представители на фирми за търговия на горива и други представители на енергийния сектор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:02 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още