IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търговията с правата на ФНИ България стартира на 26 април

Присвоеният борсов код на издадените права е R4BREF

16:57 | 14.04.06 г.
Търговията с правата на ФНИ България стартира на 26 април
От 26 април на Българска фондова борса ще стартира търговията с правата на Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ-София, става ясно от съобщение на сайта на институцията. Броят на издадените права е 20,15 млн., като крайната дата за търговия е 9 май 2006 г.

Аукционът за неизползваните права ще се проведе седмица по-късно на 18 май (четвъртък). Срещу всяко придобито право може да се запишат две от новите акции на фонда по номинална стойност 1,00 лв. и емисионна цена – 1,25 лв.

Увеличението на капитала ще се счита за успешно само ако бъдат записани и платени най-малко 10,075 млн. акции. При успешно увеличение на капитала той ще нарасне до 60,45 млн. лв.

Присвоеният борсов код на издадените права е R4BREF, а борсовите членове, упълномощени да обслужват увеличението на капитала, са ИП Първа Финансова Брокерска Къща ООД и ИП София Интернешънъл Секюритиз АД.

Постъпленията от публичното предлагане ще бъдат използвани за реализиране на инвестиционните проекти на дружеството, като през текущата и следващата финансова година те са насочени към закупуване на парцели и строителство и въвеждане в експлоатация на нови сгради.

Част от средствата от тази емисия ще бъдат използвани за закупуването на парцел и последващото изграждане на ваканционно селище от затворен тип - морско, състоящо се от самостоятелни еднофамилни къщички, с цел последваща продажба на имотите.

С оглед тенденциите на повишено търсене на луксозни жилищни имоти в София дружеството възнамерява да инвестира в закупуването на парцели и строителство на сгради, състоящи се от луксозни жилищни апартаменти с цел последващата им продажба. Друга част от привлечените средства ще бъдат използвани за закупуване на готови търговски площи и търговски площи, които са във фаза на строителство с цел тяхното отдаване под наем.

Дружеството предвижда да продължи да закупува земеделска земя и да инвестира част от привлечените средства в закупуване на земеделска земя до 40 000 дка с цел последващото им отдаване под аренда.

Останалата част от привлечените средства ще бъде насочена към закупуването на парцели за изграждането върху тях на жилищни сгради, търговски и индустриални обекти, се посочва в обявата от днешния брой на Държавен вестник.

Свързани компании:

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ(BREF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:57 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още