IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Актив Пропъртис планира нова емисия акции от 20 млн. лв. до края на 2006 г.

Дружеството смята да изгради логистичен център до летище Крумово край Пловдив, като е възможно да инвестира в проекта част от средствата, набрани чрез новата емисия

17:44 | 12.04.06 г.
Автор - снимка
Създател
Актив Пропъртис планира нова емисия акции от 20 млн. лв. до края на 2006 г.

Актив Пропъртис АДСИЦ планира да издаде нова емисия акции в ориентировъчен размер от 20 млн. лв. до края на 2006 г., каза Дилян Панев, изпълнителен директор на дружеството по време на дискусионния панел „Инвестиционен пазар на недвижими имоти“ в рамките на Икономическия форум Марица „Пазари, инвестиции, проекти“. В момента капиталът на Актив Пропъртис е 5,2 млн. лв., след като бе увеличен от 650 хил. лв.

По-късно през 2006 г. Актив Пропъртис смята да стартира изграждането на логистичен център до летище Крумово край Пловдив, като е възможно да инвестира в проекта част от средствата, набрани чрез новата емисия.

Засега нямаме пълна яснота относно центъра, който е на етап идеен проект“, каза Панев за Investor.bg. „В момента проучваме различни възможности, като има вероятност да изградим центъра сами, в партньорство с друг инвеститор, или да продадем проекта“, допълни той.

На въпрос на коя компания ще бъде възложено изграждането Панев отговори, че е вероятно това да бъде Сеанит като един от най-големите строители в областта, но все още няма никакви конкретни планове.

Планирано е центърът да бъде разположен върху площ от 45 хил. кв.м, като на по-късен етап може да се развие до 100 хил. кв.м.

От терена, който дружеството притежава в съседство с летището, за една трета имаме всички документи и строителството може да стартира веднага. Проектът ще добие по-конкретни измерения в момента, в който се спрем на партньор или подходящ клиент“, допълни Панев.

Досега Актив Пропъртис е инвестирало 6,2 млн. лв. в различни търговски проекти, както и в земеделска земя, която ще бъде използвана за строеж – въпросните 45 хил. кв.м в с. Крумово. Останалите вложения са в бизнес център Актив в София, административно-производствена сграда в Пловдив, подземен паркинг в бизнес център Филипополис в Пловдив и 30 хил. кв.м поземлени имоти в Пловдив.

Той каза, че не е изключена възможността да се инвестира в жилищни проекти, но досега целта е била да се стартират проекти, които ще донесат директни приходи.

Пазарът на земя е интересен и има няколко публични и непублични дружества, които инвестират в него. Той обаче е обещаващ в по-дългосрочен план, в рамките на 4-5 години. Ние целим да извлечем директни приходи, които носят дивиденти на нашите акционери. Затова и всички обекти, които сме придобили досега, са били готови, с наемни отношения“, каза той.

По време на борсовата търговия в сряда акциите на Актив Пропъртис поскъпнаха с 2,78% до средна цена от 1,48 лв. за брой при изтъргуван обем от 1520 броя.

Още от Икономически форум Марица „Пазари, инвестиции, проекти":

България е изнесла козметични продукти за 53 млн. евро през 2005 г.

Турските инвестиции у нас за 1992 - 2005 г. възлизат на 157 млн. долара

Инвестират 10 млн. лв. в хладилен терминал край Пловдив

Най-малко 20% от безработните трябва да минат през квалификация

Мащабна инфраструктурна програма ще насърчава инвестициите в Пловдив

Около 50% от съоръженията в индустриална зона „Раковски“ вече са заети

Свързани компании:

Актив Пропъртис АДСИЦ(AKTV)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:32 | 09.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още