IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Провериха близо 400 строежа в столицата за десет дни

За установени нарушения са наложени 2386 глоби, най-много са санкциите на строежи в Лозенец

14:12 | 11.04.06 г.
Автор - снимка
Създател
Провериха близо 400 строежа в столицата за десет дни

От началото на месец април Столичният инспекторат е проверил 396 строежа, съобщиха от Столичната община. Обектите се проверяват по нареждане на зам. кмета по инвестициите Ирина Савина.

Контролът цели да установи дали по време на строителните работи фирмите са увредили прилежащите зелени площи, тротоари и улични платна в града и дали замърсяват околното пространство.

По време на целевата проверка, проведена през първите десет дни на април, инспекторите са съставили 50 акта, 266 предписания и са наложили 2386 глоби с квитанция на недобросъвестни строители.

Най-много актове - общо 15 - са съставени на обекти в район Сердика, а най- голям е броят на глобите общо 660 на строежи в район Лозенец.

Строителите се задължават да възстановят разрушените по тяхна вина инфраструктура и градинки, както и да изчистят околното пространство и уличните платна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:45 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още