IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Испанци инвестират 3 млн. евро в център на Волво в Божурище

В обекта ще бъдат включени офиси, сервизен център и складове за всякакъв тип съоръжения

15:20 | 06.04.06 г.
Предвижда се строежът да завърши до ноември 2006 г. Илюстрация: Волво
Предвижда се строежът да завърши до ноември 2006 г. Илюстрация: Волво

Испанската предприемаческа и строителна група „Детеа“, чрез дъщерното си дружество Уббикалиа България, ще инвестира 3 млн. евро в център за сервиз и обслужване на товарни камиони на „Волво Тръкс Корпорейшън”.

Обектът се намира в Толева махала – Божурище. Той е с обща площ 20 000 кв.м и РЗП от 2 500 кв.м.

Предвижда се строежът да завърши до ноември 2006 г. В него ще бъдат включени офиси, сервизен център и складове за всякакъв тип съоръжения, заяви Вера Ралчева, управител на Уббикалиа за България, след състоялата се днес първа копка на обекта.

Това е първият ни сериозен проект в България, след което със сигурност ще продължим с развитието си в страната. В момента проучваме възможностите в другите градове – Бургас, Варна, Пловдив. Реално за нас това е вторият такъв център, но той ще бъде построен според изискванията на ЕС, нашите конкретни изисквания и според най-високите критерии за качество. Центърът ще бъде много модерен, с богато оборудване и ще изглежда по същия начин като в Швеция“, каза Андреас Валгрен, управител на Волво България, уточнявайки, че старият център на Волво ще бъде закрит.

Детеа” възнамерява да инвестира 120 милиона евро в бизнеса си с недвижими имоти в България и присъства в страната чрез две от своите дъщерни дружества, „Коммерсиа” (Commercia), която отговаря за развитието на проекти за търговски и развлекателни обекти и „Уббикалиа” (Ubbicalia), която развива индустриални, логистични и производствени пазарни проекти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:45 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още