IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нова технология предвещава революция в огледите на имоти

Понякога са нужни поне 30 физически огледа преди да се стигне до сериозна оферта

14:31 | 03.04.06 г.
Нова технология предвещава революция в огледите на имоти

Възможно ли е да се направи оглед на даден имот, без да се налага да се ходи до него? Да, откакто Ян Лерой и Силван Ламот разработиха уникална виртуална технология в Канада, спестяваща множество ненужни огледи, коментира канадският вестник Le Reflet.

Двамата недвижими брокери, работещи за компанията Sutton, са представили концепцията си пред 200 000 човека, посетили Салона на жилището в Монреал.

Нашата цел не е да омаловажим начина, по който работят другите брокери, а по-скоро да им покажем един по-различен ъгъл“, подчертава Лерой.

Сигурно е, че нищо не може да замени директната връзка с клиента. В същото време е доказано, че понякога са нужни поне 30 огледа, преди да се стигне до сериозна оферта. Благоприятствайки виртуалните огледи, смятам, че се увеличават шансовете клиентът да иска да види имота със собствените си очи и евентуално да пристъпи към покупка“, допълва той.

Технологията, предложена чрез сайта www.immo360.ca се състои в автоматично наслагване на панорамни снимки, създаващи илюзията на филм. Човекът, който посещава сайта, може по всяко време да контролира картината с мишката. Също така снимките могат да се увеличават и да се види информация за точния материал, от който са съставени предметите в собствеността.

По време на демонстрация в рамките на изложението е било показано как може да бъде проверено качеството на дървения под или дори състоянието на душа.

Най-добрият коментар, който получихме, беше, че предоставяме прекалено много на клиентите. Естествено, това ни забавлява и представлява най-добрият комплимент за нас“, заявяват още изобретателите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:15 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още