IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чуждестранни инвеститори с интерес към недвижимия сектор във Виетнам

Според Института по кадастър към Министерство на природните ресурси и околната среда, в момента делът на банковите кредити с цел закупуване на имот е около 18%

14:11 | 30.03.06 г.
Чуждестранни инвеститори с интерес към недвижимия сектор във Виетнам

Въпреки че секторът на недвижимите имоти във Виетнам е в неблагоприятно състояние и недвижимите компании срещат трудности, чуждестранните инвеститори се интересуват повече от всякога от имотите в страната, коментира Виетнамската информационна агенция (AVI). 

Според Института по кадастър към Министерство на природните ресурси и околната среда в момента делът на банковите кредити с цел закупуване на имот е около 18%. Наскоро управителят на Националната банка на страната поиска от търговските банки да контролират и да преценяват по-строго качеството на отпусканите кредити. 

Междувременно пазарът на недвижими имоти във Виетнам предлага множество възможности. Представител на компанията VinaCapital, цитиран от АVI, заявява, че точно сега е моментът чуждестранните инвеститори да се обърнат към страната.  

VinaCapital например е успял да увеличи капитала си чрез фонда си Vietnam opportunity Fund до 117 млн. долара и сега създава втори фонд – VinaLand. 

VinaLand е инвестиционен фонд, специализиран в сектора на апартаментите, офис площи, хотели и търговски центрове. За кратко фондът е събрал от чуждестранни инвеститори над 300 млн. долара, или 6 пъти повече от предвиденото. 

В същото време друга инвестиционна компания - IDJ, организира мащабна презентация в Сингапур и Малайзия, за да предложи на чуждестранните инвеститори недвижими проекти във Виетнам. 

Около 100-ина нови проектa в големите градове на страната ще бъдат представени, като се очаква те да заинтересоват близо 400 инвеститори в региона, уточняват от агенцията. 

Социалистическа Република Виетнам се намира се в източния край на полуостров Индокитай и граничи с Китай, Лаос, Камбоджа и Южнокитайско море на изток.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:02 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още