IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Булленд Инвестмънтс: До 80% от земите ни ще бъдат отдадени под аренда

През април Съветът на директорите на фонда ще вземе решение за увеличение на капитала

13:17 | 29.03.06 г.
Булленд Инвестмънтс: До 80% от земите ни ще бъдат отдадени под аренда

Очакваме до 80% от новопридобитите ни земи да бъдат отдадени под аренда“, каза за Investor.bg изпълнителния директор на Булленд Инвестмънтс АДСИЦ Валентин Карабашев.

Към момента фондът притежава малко над 2600 дка земеделска земя, с което бяха изчерпани средствата от акционерния капитал. „От понеделник, когато очакваме да получим 650 хил. лв. от увеличението на капитала (500 хил. лв. от акции и 150 хил. от права) ще започнем и новите покупки.“

За момента покупките на фонда са съсредоточени главно към три района - Стара Загора – Нова Загора, Шумен – Търговище и Плевен – Ловеч. Закупените от нас терени са качествени и по-големи от 10 дка, като 60% от тях вече са отдадени под аренда, допълни Карабашев.

На 27 март успешно приключи задължителното увеличение на капитала на Булленд Инвестмънтс АДСИЦ, като към момента дружеството е в процес на регистрация за търговия на Българска Фондова Борса. През април Съветът на директорите на фонда ще вземе решение за увеличение на капитала, като поради големия инвеститорски интерес очакванията са той да нарасне до над 4 млн. лв.

Свързани компании:

Булленд инвестмънтс АДСИЦ(LAND)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:38 | 20.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още