IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите от увеличението на Актив Пропъртис ще се търгуват от вторник

Основни акционери в дружеството са София Франс Ауто АД-София и ПТ-Холдинг АД-Пловдив

11:05 | 20.03.06 г.
Акциите от увеличението на Актив Пропъртис ще се търгуват от вторник
Търговията с акциите от увеличението на капитала на Актив Пропъртис АДСИЦ ще започне от утре (21 март), става ясно от съобщение на Българска Фондова Борса АД. Присвоеният борсов код на емисията е AKTIV.

В подписката по увеличението на капитала участваха 40 физически и 13 юридически лица. От утре капиталът на фонда ще нарасне до 5,2 млн. лв. от настоящите 650 хил. лв., след като бяха записани и платени всичките 4,55 млн. акции.

В края на миналата година делът на отдадените имоти в общо придобитите от Актив Пропъртис бе 86,40%. Набраният чрез емисията капитал се планира да бъде използван за финансиране на растежа и развитието на дружеството, в това число за реализация на инвестиционните проекти на компанията, изразяващи се в закупуване и застрояване на недвижими имоти.

Основни акционери в дружеството са София Франс Ауто АД-София и ПТ-Холдинг АД-Пловдив с по 28,4 и 22,22 на сто от капитала. Последната сделка с акциите на дружеството бе сключена на 15 март на цена от 1,60 лв.

Свързани компании:

Актив Пропъртис АДСИЦ(AKTV)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:57 | 20.03.06 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още