IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Адванс Терафонд вече разполага с 43 хил. дка земя

Увеличението спрямо края на януари е с близо 12 хил. декара

15:30 | 10.03.06 г.
Автор - снимка
Създател
Адванс Терафонд вече разполага с 43 хил. дка земя

Закупените земи от Адванс Терафонд АДСИЦ достигнаха 43 хил. декара в края на февруари, съобщиха от дружеството за Investor.bg. Увеличението спрямо края на януари е с близо 12 хил. декара.

В началото на миналия месец изпълнителният директор на компанията Радослав Манолов обяви, че според разчетите им се предвижда до края на февруари да разполагат с 40 хил. декара.

Закупената земеделска земя (ниви и трайни насаждения) е в районите на Североизточна, Северозападна и Южна България.

Средната големина на закупените парцели е над 11 декара при средна цена 165 лв. Намаляването на средната големина на парцелите е вследствие на масовото изкупуване на дребни парцели в определени землища на страната с цел последващо окрупняване, обясниха от компанията.

От 15 март ще стартира търговията с правата от планираното двойно увеличение на капитала на дружеството до 22,1 млн. лв.

Днес по позицията на Адванс Терафонд бяха изтъргувани 66 393 акции, като средната цена остана без промяна на ниво от 1,50 лв. за брой.

Свързани компании:

Адванс Терафонд АДСИЦ(ATER)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:21 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още