IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акции от увеличението на капитала на Парк АДСИЦ ще се търгуват от утре

10:57 | 08.03.06 г.
Автор - снимка
Създател
Акции от увеличението на капитала на Парк АДСИЦ ще се търгуват от утре

Новите акции от увеличението на капитала на Парк АДСИЦ ще се търгуват на БФБ – София от утре (9 март), съобщиха от борсата.

Капиталът на Парк АДСИЦ бе увеличен от 650 хил. лв. до 5,2 млн. лв. през януари. В началото на февруари компанията сключи договор за покупка на правото на строеж на 6 апартамента и 10 ателиета във вилна сграда със сезонен характер, която ще бъде изградена в местността "Света Марина" – Созопол. Освен това дружеството притежава 23 дка земя в село Юнец, на 10 км от гр. Бяла. Проектът за изграждането на комплекс от еднофамилни екологични къщи там е в процес на реализация.

Вчера по позицията бяха прехвърлени 700 акции, като цената им остана без промяна на ниво от 1,30 лв. Офертите са на нива от 1,27 лв. „купува“ и 1,33 лв. „продава“.

От 14 март на борсата ще се търгуват и акциите от увеличението на капитала на Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДСИЦ. Компанията увеличи капитала си в края на януари от 2,5 млн. лв. на 3,25 млн. лв. Дружеството е собственик на урегулиран имот с площ 30 декара в района на село Ахелой, Бургаска област, където възнамерява да построи комплекс от жилищни имоти за сезонно ползване – Марина Кейп. Предвижда се в комплекса да има над 330 апартамента, ресторанти, магазини и други развлекателни имоти.

Вчера книжата на компанията поскъпнаха с 5,17% до 3,05 лв. при изтъргувани 31 хил. броя. Към момента оферти за покупка има на ниво от 3 лв., но липсва предлагане.


Свързани компании:

Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДСИЦ(ICPD)

Парк АДСИЦ(PARK)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:07 | 25.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още