IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BITEX ще купува земеделски земи, за да строи жилища върху тях

Тези готови апартаменти ще се продават с цел реализиране на печалба за дружеството

11:34 | 13.01.06 г.
Автор - снимка
Създател
BITEX ще купува земеделски земи, за да строи жилища върху тях

Набраният капитал да бъде използван за развитието на новата дейност на дружеството, която е в областта на дейности, свързани с недвижими имоти, се казва в обявата в "Държавен вестник" за Общото събрание на акционерите на "Български информационни технологии" АД (BITEX), на което ще се гласува увеличение на капитала на дружеството. Събранието трябва да се проведе на 6 март, а капиталът да бъде увеличен от 2,9 млн. лв. на 17,4 млн. лв.

Основната цел ще бъде закупуване на недвижими имоти - земеделски земи, пише още в съобщението. Закупените земи ще минат процес на регулация, след което регулираните имоти ще бъдат предложени на строителни фирми за строителство на жилищни сгради срещу компенсация под формата на готови апартаменти.Тези готови апартаменти ще се продават с цел реализиране на печалба за дружеството.

Предвижданите инвестиции в недвижими имоти са 80% от набрания капитал, 10% в инвестиции в ценни книжа, а останалите 10% ще се използват за подобряване на качеството на досегашната IT дейност.

Дружеството планира да закупи земите още през 2006 г., веднага след набирането на капитала.

Финансовият резултат за 2006 и 2007 г. се предвижда да бъде отрицателен, тъй като едва през 2008 г. ще бъдат реализирани продажбите на апартаментите, се посочва в обявата за Общото събрание.

Увеличението на капитала и промяната в дейността на компанията бяха обявени в края на ноември миналата година.

Днес акциите на дружеството се търгуват на цена 1,08 лв., с повишение спрямо 1,06 лв. вчера.

Свързани компании:

Юрокапитал Битекс АД(5EB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още