IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Спряха строеж на бул. България, две строителни фирми глобени с по 500 лв.

От общината освен това обещаха скоро да бъде оправена нарушената настилка на бул. “Цариградско шосе”

18:18 | 10.01.06 г.
Автор - снимка
Създател
Спряха строеж на бул. България, две строителни фирми глобени с по 500 лв.

Със заповед на кмета на София Бойко Борисов днес се спират строително-монтажните работи на обект на бул. "България" 79. Заповедта ще бъде връчена на фирмата "Констракшън апликейшън - Кон Ап" ООД тази вечер, съобщи пресцентърът на Столична община.

Обектът на строежа е жилищен блок с магазини, кафене и подземни гаражи. Строежът се извършва в нарушение на правилата за изпълнение на строителните и монтажните работи, се посочва в съобщението.

Според кметската заповед до 18 януари строителят трябва да опразни строителната площадка от всички малотрайни и общоопасни материали, да се вземат мерки за недопускане на аварии и нещастни случаи.

Днес са издадени и две наказателни постановления за по 500 лв. на строителни фирми, които с дейността си замърсяват околното пространство.

При строеж на жилищна сграда на бул. "България" в кв. Хиподрума фирмата "АТ Инженеринг 2000" ООД е заградила с временна ограда от метални платна съседните два имота без съгласието на собствениците им и ги ползва за склад. Строителната фирма е замърсила и ул. "Хан Пресиян", се пояснява в съобщението.

С 500 лв. се наказва и строител на жилищна сграда на ул. "Ами Буе" 36, който е допуснал да бъде замърсено уличното платно пред строежа.

От общината освен това обещаха скоро да бъде оправена нарушената настилка на бул. “Цариградско шосе” (моста на 4-и км), която създава опасност от пътнотранспортни произшествия. Ще бъде използвана студена асфалтова смес, която е ефективна при по-ниски температури. Останалите най-належащи ремонти ще бъдат извършени, когато температурите са около 0° С.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:26 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още